XXVII Jornades de Estrangeria: Entrevista Carles McCragh i Magdalena Pérez
- Darrera actualització el 07 Juliol 2017
- Vist: 1867
XXVII JORNADES D'ESTRANGERIA I PROTECCIÓ INTERNACIONAL: Entrevista Carles MacCragh president del Consell de l'Advocacia Catalan i Magada Pérez Diputada Estrangeria del Col·legi d'Advocats de Granollers.
US facilitem l'enllaç a través del qual podeu accedir a l'entrevista que per al magazine "GRANOLLERS AVUÍ", de Ràdio Granollers, han concedit aquest migdia el Sr. Carles McCragh Prujà, President del Consell de l'Advocacia Catalana i President de la Fundación del Consejo General de la Abogacía Española, i la Sra. Magdalena Pérez Beneroso, Diputada d'Estrangeria del Col·legi d'Advocats de Granollers.
http://www.gasl.cat/GASL/DetallPrograma/_7hnsAmuDYQZhZgXYrWtEw9eATSid6LKQZLhKPhdhO5k
Pel que fa al Sr. Carles McCragh, aquest ha destacat que malauradament l'estat espanyol no està complint amb els seus deures i compromisos d'acollir els refugiats de guerra, que també tenen dret a la pau. Hi ha una greu inacció del govern espanyol, que és el competent en aquesta matèria, atès que de les 19.000 persones que es va comprometre acollir, només ha acollit un 10%. Precisament, els advocats especialitzats en estrangeria han de denunciar els incompliments en aquestes qüestions i en d'altres, com reagrupament familiar.
"TOTS HEM ESTAT REFUGIATS EN ALGUN MOMENT. ELS REFUGIATS TENEN DRET A QUE ES VETLLI PEL SEU FUTUR"
La fundació del Consejo de la Abogacía Española, que presideix el Sr. MacCragh, ha publicat una guia en la que s'explica la legislació aplicable en la matèria i el que ha de fer l'advocat en cada cas. Es una guia que ajuda els lletrats a trobar la solució adequada en cada cas.
Finalment, pel que fa a la situació dels refugiats al nostre país, ni el Consell de l'Advocacia Catalana ni els col·legis d'avocats poden intervenir directament, però les comissions d'estrangeria i de drets humans han de vetllar perquè les coses es facin bé i que els refugiats tinguin la possibilitat de viure, conviure i sobreviure dignament: dret al treball, a practicar la seva religió, a l'educació, etc.
Per la seva part, la Sra. Magdalena Pérez ha destacat que la formació per als advocats que es dediquen a estrangeria es obligatòria. Hi ha un torn d'estrangeria que funciona les vint-i-quatre hores durant tot l'any. Pel que fa a la Guia que ha publicat la fundació del Consejo General de la Abogacía Española, ha afegit que serveix perquè els advocats puguin detectar els casos de refugiats o asilats que no poden tornar al seu país, així com els de tràfic de persones.
La Comissió d'Estrangeria de Granollers que la Sra. Magdalena presideix està especialment preocupada per la vulneració de drets que pateixen aquells presos que no tenen els seus paper en regla: no se'ls donen permisos, se'ls expulsa sense més sense tenir en compte que poder tenir una família al nostre país, etc.
Atentament,
JOSEP MEDINA PADIAL RAMON IGNASI PALAU
Degà Responsable de Comunicació