ICAVOR - Il·lustre Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental

Normes Cookies: ICAVOR utilitza cookies amb finalitats funcionals i analítics Més informació
Toggle Bar
correu-migracio

Comunicat important: formulari de sol·licitud de migració del nou correu electrònic i serveis al núvol d'ICAVOR

 

Davant la finalització del servei de correu electrònic ofert pel CGAE a partir del setembre de 2025, el Col·legi ha treballat per oferir-vos les solucions alternatives que us vàrem exposar a la sessió del dia 18 de febrer. Per aquest motiu, posem a la vostra disposició diferents modalitats de servei de correu electrònic entre les quals podreu escollir la que millor s'ajusti a les vostres necessitats. Per formalitzar la vostra selecció, cal emplenar el formulari que acompanya aquest comunicat abans del 25 de febrer i que trobareu al peu d'aquest missatge.

 

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 82
Guiamedadm

Nova Guia de mediació administrativa

El passat 24 de juliol, els responsables del departament de Justícia, en el sí de la jornada Mediació administrativa i món local: cap a on anem? van presentar la Guia de mediació administrativa. Aquest document ha estat fruit de dos anys de feina i l'han elaborat la Natàlia Ferré, la Montserrat Raga i el Francesc Fernández Ferran (secretari de l'Ajuntament d'Esparraguera).

La guia té la vocació de servir d'utilitat a totes les Administracions públiques i ha estat pensada des del prisma del respecte als principis bàsics d'equitat, proporcionalitat, eficàcia, eficiència, economia, integritat, legalitat, i que es conjuguen en el principi de la bona administració dels serveis i dels recursos públics. Els autors van explicar que l'han redactada amb molt rigor i sempre han tingut present el principi de legalitat i el principi de seguretat jurídica. Suposa un document per iniciar aquest camí de la mediació dins l'administració pública, i que cal que sigui conegut dins totes les Administracions i desenvolupat pel proper equip de Govern.

La guia ofereix la informació necessària per impulsar i derivar a la mediació en l'àmbit dels serveis que les administracions públiques ofereixen a la ciutadania, especialment al món local. Aquest document ajuda als professionals que gestionen o supervisen procediments administratius a derivar a la mediació controvèrsies entre l'Administració i la ciutadania.

Podeu consultar-lo al següent enllaç:

https://repositori.justicia.gencat.cat/bitstream/handle/20.500.14226/1517/Guia-practica-mediacio-administrativa.pdf?sequence=5&isAllowed=y

 

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 81
Webinar-Inaugural

Programa In-Mediació 2024

Programa In-Mediació 2024 

Aquest any el Programa estarà centrat en la formació i en el coneixement d'altres vies per l'abordatge consensual del conflicte i va adreçat a totes les persones dedicades a l'advocacia i a la mediació, tenint en compte, especialment, l'impacte que pot tenir l'esperada aprovació de la reforma processal i el requisit de procedibilitat respecte als Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies (MASC) que inclou el nou "Projecte de Llei Orgànica de Mesures d'Eficiència Processal del Servei Públic de Justícia i d'accions col·lectives per a la protecció i defensa dels drets i interessos dels consumidors i usuaris".

 

 

Les cinc activitats previstes dins del Programa In-Mediació 2024 són les següents::

  • Webinar inaugural: "Noves eines per a la gestió mediadora" del dia 17 de juny de 2024
  • Jornada Formativa sobre Dret Col·laboratiu: "El Dret Col·laboratiu: una nova perspectiva en l'aplicació del Dret". Aquesta Jornada tindrà lloc a la seu de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona el dia 11 de juliol i comptarà amb ponents molt reconeguts, tan d'àmbit nacional com internacional. Es desenvoluparà durant el matí i la tarda a través de diverses taules i la posada en escena d'un cas pràctic real per tal de poder visualitzar l'interès, les característiques principals del seu funcionament i els avantatges d'aquesta nova metodologia de l'àmbit del Dret.La FIRA dels ADR a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona el dia 3 d'octubre. Donat l'èxit que va tenir la primera Fira de l'any passat, aquest any es durà a terme la Segona Fira dels ADR amb noves accions i diferents actes vinculats al seu desenvolupament i consolidació. La FIRA és un acte interactiu, participatiu i obert que permetrà compartir el punt de vista de diferents experts i institucions sobre els Mètodes Adequats de Solució de Controvèrsies, la seva funcionalitat i la seva utilitat per a l'advocacia i per a les persones mediadores, en un espai de celebració obert a tots els professionals i col·lectius vinculats als ADR.
  • El IV Congrés de l'Advocacia Catalana que tindrà lloc a Lleida els dies 28 i 29 de novembre en el que el Programa InMediació comptarà amb 4 Taules per abordar els ADR i la seva utilitat per a la ciutadania i pels professionals de l'Advocacia. Les diverses intervencions ens ajudaran a conèixer la mecànica d'aplicació dels diferents mètodes que menciona el nou Projecte de Llei i a comprendre millor com es poden posar en pràctica i els beneficis que poden aportar en la gestió dels conflictes.
  • El Webinar de Clausura del Programa In-Mediació 2024 del 12 de desembre en el que, a més d'abordar una temàtica d'interès per als professionals de l'advocacia en les seves diverses vessants, entre les que es troba la vessant mediadora, es farà un balanç de les cinc activitats realitzades i la seva repercussió a tots els nivells. 

Sobre la Fira dels ADR 2024

Organitzada per aquest Consell de l'Advocacia Catalana amb el suport de l'ICAB i del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya

Data: 3 d'octubre de 2024

Preu: Gratuït

Format: Presencial a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. (Carrer Mallorca 283. Entrada pel Palauet Casades)

Horari: Sessions matí i tarda

Aquesta Fira està homologada amb quatre hores i mitja de formació continuada en Mediació pel Centre de Mediació del Departament de Justícia, Drets i Memòria.

 

Més informació:  https://www.cicac.cat/2024/09/fira-dels-adr-2024/  y  https://mediacio.cicac.cat/projecte-2024/ 

 

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 36
V-Congres-de-Mediacio-de-lAdvocacia-2024.jpg 1138795182

Vè CONGRÉS DE MEDIACIÓ 2024.

Vè CONGRÉS DE MEDIACIÓ 2024. Justícia i pràctiques restauratives: reconeixement, retorn i reparació

19 de juny (a partir de les 16.15h, en presencial a l'antiga presó de la Model i també en línia) i 20 de juny (a partir de les 9h només presencial a la seu de l'ICAB, matí i tarda): Congrés bianual de Mediació de l'ICAB

Aquest congrés pretén, a més, posar l'accent que l'aplicació de les pràctiques restauratives en altres àmbits, ja sigui de manera directa o en combinació amb altres mecanismes, pot ser una via adequada i molt positiva per a la gestió dels conflictes, ja que proporciona un espai segur per a la reparació i la reconciliació.

En definitiva, la Justícia Restaurativa constitueix una forma de solució dels conflictes que aporta grans beneficis als seus protagonistes, i també a la societat en general, beneficis que seran presentats al congrés, juntament amb experiències, recomanacions i propostes per part d'especialistes de màxima actualitat i rellevància.

Carme Guil Roman. Magistrada i Presidenta GEMME Espanya
Carles García Roqueta. Diputat de la Junta de Govern ICAB i Responsable Centre ADR-ICAB Mediació

El Congrés s'ofereix en format presencial i en línia.

El format presencial tindrà dues seus, dimecres 19/06 a l'antiga presó "La Model" i dijous 20/06 a l'ICAB
El format on-line s'ofereix dimecres 19/06 en diferit i dijous 20/06 en directe.

PROGRAMA

Dimecres, 19 de juny de 2024. Lloc: antiga presó Model de Barcelona

16 a 16:30h.- Acreditacions

16:15h. Expressió artística de benvinguda

17:00h. a 17:30h. - Inauguració del Congrés

Sra. Gemma Ubasart González. Consellera de Justícia, Dret i Memòria
Sra. Carme Guil Román. Magistrada Presidenta de GEMME Espanya.
Sr. Jesús María Sánchez García. Degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
Sra. Marta Martínez Gellida. Presidenta del Consell de l'Advocacia de Catalunya
Sra. Patrizia Patrizi. Presidenta del Fòrum Europeu de Justícia restaurativa.
17:30h. a 19:30h. Actuacions a l'àmbit dels procediments penals. De la pena a la reparació.
Evolució de la Justícia restaurativa a Catalunya, passat, present i futur.

Sra. Olga Arderiu Ripoll. Advocada penalista. Moderadora de la Taula
Sra. Marisa Maurel Santasusana. Magistrada del Jutjat Penal núm. 25 de Barcelona
Sra. Marta Ferrer Puig. Sotsdirectora General de Reparació i Execució Penal a la comunitat.
Sra. Isabel Cabós Solé. Coordinadora del programa de Justícia Restaurativa del Departament de Justícia
Sra. Anna Vall Rius. Mediadora. Experta en justícia restaurativa
Sra. Maixabel Lasa Iturrioz. Testimoni d'un procés de justícia restaurativa
19:30h. Intervenció artística. Alumnes I'IEA Oriol Martorell

20:00h. Es servirà una copa de cava al pati de l'entrada

20:30h. Finalització de la jornada

Dijous, 20 de juny de 2024 (Seu ICAB)

9h. a 10:30h. Reparació a l'àmbit de la memòria de les víctimes. De l'ofensa a la reparació.

Sr. Jordi Casajoana Feliu. Advocat. Mediador. Moderador de la taula.
Sr. Eduardo Santos Itoiz. Advocat Mediador. Exconseller de Polítiques Migratòries i Justícia del Govern de Navarra.
Sr. Josep M. Tamarit Sumalla. Catedràtic de Dret Penal de la UOC i la UDL
Sr. Jordi Palou Loverdós. Advocat. Mediador expert en justícia restaurativa, transicional i memòria històrica.
Sra. Mireia Vives Puig. Advocada. Mediadora experta en memòria històrica.
10:30h. a 11:00h. Pausa cafè.

11:00h. a 12:30h. Universitats: De l'expedient disciplinari a l'ADR
Introducció dels mètodes ADR a les Universitats: Consell de Convivència, previsió d'acudir en primer terme a les vies de resolució de les controvèrsies abans d'obrir un expedient i/o sancionar.

Sra. Marta Méndez Pichot. Advocada. Mediadora. Moderació de la taula
Sra. Isabel Viola Demestre. Professora UB experta en mitjans adequats de gestió de conflictes
Sra. Teresa Sancho Vinuesa. Síndica de Greuges de la UOC
Sr. Javier Wilhelm Winsztein. Director del Màster de Mediació Professional i de la Càtedra de Mediació Ciutadana de la UPF
Sr. Didac Villagrasa Roca. Responsable del servei de mediació UB
Sra. Imma Armadans Tremolosa. Directora del Màster de Mediació de la UB Psicologia
Sr. Paco Navallas Ramos. Director d'Àrea Acadèmica UPC.
12:30h. a 14:00h. Seguretat ciutadana: De la lesió a la reparació
Experiències a l'àmbit policial i d'accidents de trànsit.

Sr. Kilian Callado Muñoz. Advocat i mediador. Moderació de la taula
Sra. Paz Vallés Creixell. Advocada penalista especialista en justícia restaurativa.
Sr. Carlos Pastor Valle. Intendent. Unitat Central d'Atestats de tràfic de la Guardia Urbana de Barcelona
Sr. Josep Lluís Grasa Fabregat. Cap de la Divisió de Mediació i diàleg Cos Policial Mossos d'Esquadra
Sr. Jordi Noé. Expert en seguretat ciutadana. Membre jubilat del Cos policial de Mossos d'Esquadra
Sra. Gemma Alonso Botella. Responsable d'equip del servei de mediació comunitària de l'Ajuntament de Sabadell.
14:00h. a 15:30h. PAUSA

15:30h. a 16:30h. Àmbit de salut i sanitari; Alguns protocols a la prevenció.

Sra. Maria Hilari Sucarrat. Degana del Col·legi de l'Advocacia de Figueres. Moderació de la taula.
Sr. Francesc Jose Maria Sánchez. Advocat, expert en l'àmbit sanitari i membre del Comitè d'ètica dels serveis sanitaris de Catalunya
Sra. Ana Suarez Bellot. Advocada mediadora
Sra. Maite Matas Sancho. Coordinadora Societat de Mediació en Salut
16:30h. a 18:00h. Administracions i corporacions professionals: De la sanció al reconeixement.
Introducció de vies restauratives en l'àmbit de les administracions, en la via administrativa sobre responsabilitat i en la tramitació de les responsabilitats col·legials. S'han començat a realitzar experiències pilot per començar a introduir protocols de diàleg i reparació en relació amb les queixes i incidències a les Corporacions professionals.

Sr. Carles García Roqueta. Diputat responsable del Centre ADR ICAB. Moderador de la taula.
Sra. Montserrat Raga Marimón. Magistrada Delegada dels Jutjats Contenciós-Administratiu de Barcelona
Sr. Joaquín Tornos Mas. Catedràtic de Dret Administratiu a la UB i advocat.
Sra. Elisabeth Saltor Camero. Directora del Centre de Mediació de Catalunya
Sra. Ansel Guillamat Rubio. Psicòloga. Mediadora. vocal de la Comissió deontològica del COPC
Sr. Joan Oset Piqué. Responsable de la Comissió de Deontologia de l'ICAB
18:00h. a 19:30h. Mitjans de comunicació: De la difusió a la rectificació
Responsabilitat dels mitjans de comunicació i socials
Vies de reparació de la reputació.

Moderadora: Sra. Myriam Rius. Responsable de comunicació de GEMME Europa.
Sr. Sandro Rosell i Feliu. Ex president del FC Barcelona
Sr. Oriol Solé Altimira. Periodista El Diario.es
Sr. Jesús García Bueno. Periodista de El Pais
19:30h. Lectura d'un manifest representatiu dels valors de la justícia restaurativa

19:40h. a 20:00h. Cloenda

Sra. Immaculada Barral Viñals. Directora General de Dret i Entitats Jurídiques, Mediació
Sra. Carme Guil Román. Presidenta de GEMME Espanya.
Sr. Carles García Roqueta. Diputat responsable del Centre ADR ICAB.

COMITÈ CIENTÍFIC:

Sra. Carme Guil Román. Magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona i Presidenta de GEMME Espanya
Sr. Carles García Roqueta. Diputat de la Junta de Govern de l'ICAB responsable del CENTRE ADR-Mediació
Sr. Eduardo Santos Itoiz. Advocat. Mediador. Exconseller de Polítiques Migratòries i Justícia del Govern de Navarra.
Sra. Montserrat Pintó Sala. Advocada Diputada de la Junta de Govern ICAB
Sra. Paz Vallès Creixell. Advocada penalista. Diputada de la Junta de Govern ICAB
Sra. Sofia Torras-Puigdomenech. Advocada. Mediadora. Responsable Centre ADR-ICAB
Sra. Anna Vall Rius. Advocada. Mediadora experta en justícia i pràctiques restauratives
Sr. Vicente Pérez Daudí. Catedràtic de Dret Processal de la UB
Sra. Erika Torregrossa Acuña. Advocada. Experta en pràctiques restauratives
Sra. Isabel Viola Demestre. Advocada. Professora Universitat de Barcelona
Sr. Jordi Casajoana Feliu. Mediador. Expert en dret i pràctiques restauratives
Sra. Marta Méndez Pichot. Presidenta de la Comissió de Mediació ICAB
Sra. Natàlia Ferré Giró. Experta en gestió de conflictes i justícia restaurativa
Dirigit a tots aquells professionals que intervenen en la gestió de conflictes, a l'àmbit penal, de l'administració i comunitari des de les pràctiques restauratives: advocacia, persones mediadores, conciliadors, facilitadors.

* L'assistència acreditada al congrés computarà com a formació contínua de conformitat amb l'article 21 del Decret 135/2012

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 79
persona-gran-ordinador

Publicació dels programes d'ajuda 2025 de l'impost sobre successions i donacions (models 650, 651, 652 i 653)

 

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat els nous programes d'ajuda per a l'exercici fiscal 2025 per facilitar l'autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions. Aquests programes ja estan disponibles a la seu electrònica de l'ATC i inclouen els següents models:

 

Llegeix més...

  • Escrit per Enric Mestre
  • Vist: 202

Subcategories

logo transparentnegatiu 150
IL·LUSTRE COL·LEGI D´ADVOCATS GRANOLLERS Partits judicials de Granollers i Mollet del Vallès.
Carrer Llevant núm. 2,  08402 Granollers
Tel. 93 879 26 03 Fax 93 879 14 38 E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. CIF: Q0863004H